12 Aralık 2016 Pazartesi

Zürafaların da Nesli Tehlike Altında

Zürafaların da Nesli Tehlike Altında

Zürafa Nüfusu sayısında son 30 yıl içinde yüzde 40 bir azalma meydana geldiğini açıklayan, Uluslararası Doğayı koruma Birliği (IUCN) ilerleyen yıllarda zürafaların neslinin tükenebileceğini belirtti.

Zürafalar Kırmızı Listeye Alındı

    Kırmızı Liste hayvan türleri için "yok olmaya açık" anlamına geliyor. 1985 yılında dünyada 151-163 bin arası olan Zürafa Nüfusu, yıl 2015'i gösterdiğinde 97.562 sayısına kadar düşmüştür. Son üç nesilde nüfusları yüzde 30 azalan Zürafa ırkı için sessizce yok oluyorlar diyebiliriz.
    Herkesin fil gibi kalın derili hayvanların nesillerinin tehlike altında olduğunu fakat fillerin zürafa nüfusunun dört kat fazlasına sahip olduğunu belirten Zürafaları Koruma Fonu'nunda görevli Fennessy; bunun başlıca sebebinin yaşam alanlarının daralması olduğunu söyleyerek, takip eden nedenler arasında da avlanma ve hastalık gibi nedenler bulunduğunu ekledi.

    Özellikle Orta ve doğu Afrika'da zürafa yaşam alanları kullanılmaya ve bu alanlara girilmeye başlanıldıkça, bu alanlardaki Zürafa Nüfusu sayısında azalmalar meydana geldiğini anlatan Fennessy, hernekadar Afrika kıtası'nın güney kısmındaki Zürafa sayısındaki artışla şimdilik kıtadaki nüfus dengelense dahi; Zürafaların da Nesli Tehlike Altında şeklinde çağrıda bulundu.
    Uluslararası Doğayı koruma Birliği (IUCN) zürafaların yanı sıra dünyada 850 bitki ve hayvan cinsinin yok olduğunu bunun yanı sıra yaklaşık olarak 13 bin türünde neslinin tehlike altında ya da tükenmek üzere olduğunu açıkladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder