25 Mart 2015 Çarşamba

Kısa Bacaklı Çoban Köpek Cinsleri..

    Topukçu Köpek Cinsleri zamanında sığır gütmek için kullanılan kısa bacaklı çoban köpekleridir. Bu köpeklere topukçu demelerinin sebebi ise; arkada kalan sığırları hızlandırmak için, topuklarını ısırmalarından kaynaklanıyor.
    Bu ısırma olayından sonra da tekmeyi yememek için hızlıca geri çekiliyorlardı. Günümüzde aynı ve benzer cinslerde olan kısa bacaklı köpeklere arabacı ismi de verilmektedir.
    1. Pembroke Corgi
Bu kısa bacaklı köpek cinsi eski zamanlarda Galler de tay ve sığır gütmek için yetiştiriliyordu. Şimdilerde ise sevilen bir ev hayvanı haline gelmiştir. Kısa tüylü kürkü siyah, kızıl, açık kahverengi veya beyaz lekeli siyah ve bej renklerindedir. Pembroke Corgi cinsi köpeklerin boyları, 25 ile 30 cm arasında değişmektedir.
    2. Kelpie
Bu güçlü Avustralya köpeği, ilk olarak çoban köpekleri ile Avustralya nın meşhur vahşi köpeği Dingo dan üretilmiş bir ırktır. Kısa tüylü kürkü siyah-kızıl renklerindedir ve üzerinde bej renkli lekeler bulunmaktadır. Kahverengi, açık kahverengi ve mavimsi gri renklerde de görülebilir. İri ve dik kulakları vardır. Kelpie Cinsi köpeklerin boyları 43 ile 51 cm arasında değişmektedir.
    3. Vallhund
Bu İsveç köpeğinin soyu 1940 larda neredeyse tükenmek üzereydi. Fiziksel olarak tezat olan Vallhund Cinsi Köpeklerin vücutları uzun, bacakları kısadır. Kısa tüylü kürkü; gri, kahverengi ya da kızıl tonlarda olabilir.Küçük bir kuyruğu ve iri sivri kulakları vardır. Boyları 31 ile 35 cm aralığında değişiklik göstermektedir.
    4. Norveç Buhund
Bu cesur ve akıllı köpek Norveç te çiftlik köpeği olarak yetiştirilirdi. Uzun tüylü ve kalın kürkü, açık kahverengi, siyah, kızıl ya da buğday rengi olabilir. Sırtının üzerine kıvrılan, kabarık bir kuyruğu vardır. Boyları 45 cm civarındadır.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder