29 Eylül 2014 Pazartesi

Uzun Tüylü Kedilerde Tüy Bakımı


  Orta ve uzun tüylü kedilerde tüy bakımı kısa tüylü kedilere nazaran daha sık yapılmalıdır. Orta ve zayıf tüylü kedilar için haftada iki defa uzun ve kalın tüylü kediler için ise haftada üç defa tüy bakımı yapmak gerekmektedir.
  Orta ve Uzun tüye sahip olan kedi cinsleri şunlardır: Amerikan Bobtail, Amerikan Kıvırcık, Balinese, Birman, Egzotik, Himalayan, Javanese, LaPerm, Maine Coon, Uzuntüylü Manx, Uzuntüylü Munchkin, Norveç orman kedisi, Türk Van kedisi, Ragdoll, İran kedisi, Raga Muffin, Selkirk Rex, Sibirya, Somali, Türk Angora.
   Kullanılacak malzemeler; kısa dişli bir fırça, paslanmaz çelikten bir tarak ve yumuşak bir fırça olacaktır. Öncelikle kısa dişli fırçayı alışılmışın aksine tüylerin ters yönüne doğru kullanacağız. Kuyruk sokumundan başlayarak, baş bölgesine kadar tüylerin kat kat kaldırılması sağlanmaktadır. Bu işlem kedinin vücut kısmına uygulanmalı, belki yanaklara minik dokunuşlarda da bulunulabilir. Arından paslanmaz çelik tarağınız ile tüylerin iyice dibine sokarak kedinin derisine paralel olarak hareket ettirmeye başlayın. Kedinin tüyleri çok dolaşmış durumda ise eliniz yardımıyla dolaşık kısımları açtırmaya çalışabilirsiniz. Bu aşamada kedinizin dökülen tüylerini tarak toplayacaktır sık bakımı yapılan kedilerde evde çok fazla tüy dökümü bu yüzden görülmez. Son işlem olarak tüylerin parlamasını sağlamak için yumuşak fırçanızı alın. Tüyleri nazikçe baş kısmından kuyruğa doğru bez kullanır gibi tarayarak yatıştırın ve parlatın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder