29 Eylül 2014 Pazartesi

Kısa Tüylü Kedilerde Tüy Bakımı





   Tüylerinin uzunlukları fark etmeden tüm kedilerde tüy bakımı önemlidir ve yapılmalıdır. Fakat bunun yanı sıra uzun tüylü kedilere biraz daha uğraş gösterilmesi, tüylerinin bakımı ve dolaşmaması açısından daha öndemlidir.
   Kısaca bahsetmekl gerekirse kısa tüylü kedi cinsleri şunlardır: Amerikan kısatüylü, Amerikan teltüylü, İngiliz kısatüylü, Cornish rex, Singapur, Oryantal, Tonkinese, Kahverengi Havana, Korat, Ocicat, Siyam, Mavi Rusya, Chartreux, Pixie-Bob, Scottish Fold, Snow-shoe, devon Rex, Manx, Munchkin, Japon Bobtail. Bengal 
   Kısa tüylü kediler için fırçalamada kullanılacak fırça küçük dişli, kauçuk ya da sadece bir kadife bez parçası. Kauçuk fırça ile kedinin gevşemesi için yuvarlak çemberler çizerek, fırçanın kenarı ile masaj yapabilirsiniz. Bu onun çok hoşuna gidecektir. Deriye kafasına kadar çıkarak okşama şeklinde nazik dokunuşlarda bulunun ve daha sonra kuyruğa doğru hamleler yapın.
Masajdan sonra tarama işlemine geçin. Kısa dişli fırça ile önden arkaya doğru tarama tekniği kullanın. Kedinin kulak arkasındaki tüylerden başayarak kuyruğa kadar uzanın. Ardından kadife kumaş ile son dokunuşları yapacaksınız. Tüyleri yine önden arkaya doğru silercesine yatırılmasını sağlayın bu işlem tüylerin parlamasını sağlayacak ve kedinizin dökülmüş tüylerini de kumaşa toplamış olacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder